Rebasing

Onderhouden van uw gebitsprothese (rebasing)

Een kunstgebit of partiële prothese kan na verloop van tijd los gaan zitten in uw mond. Dit gebeurt meestal na een aantal jaren en kan vervelende klachten geven. Zo kunt u last krijgen van pijnlijke plekjes of blaren in uw mond en kunnen etensresten achterblijven. Daarom moet uw gebitsprothese elke vijf tot zeven jaar onderhouden worden, ook wel rebasen.

Wat is rebasing

Rebasing van een gebitsprothese is ook wel de onderhoudsbeurt van uw kunstgebit. Tijdens deze onderhoudsbeurt vullen wij uw kunstgebit op, waardoor deze weer perfect past in uw mond. Het rebasen wordt uitgevoerd met de toevoeging van een nieuw kunststof materiaal aan de bestaande prothese.

Onze tandprotheticus maakt voor de rebasing een afdruk in uw bestaande prothese. Met rebasing wordt alleen de pasvorm aangepast. Het uiterlijk van uw kunstgebit of eventuele slijtage wordt tijdens deze onderhoudsbeurt dus niet aangepakt.

Wanneer moet u uw kunstgebit laten onderhouden (rebasen)?

Het onderhouden (rebasen) van uw kunstgebit is nodig wanneer uw kaakbot gaat slinken. Dit kan te maken hebben met een aantal factoren, zoals:

  • Gewichtsverlies
  • ziekte en medicijngebruik
  • verlies van kaakweefsel
  • verlies van tanden

Indien u last heeft van vervelende klachten, is het in de meeste gevallen ook tijd om uw kunstgebit te laten rebasen. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • moeite met kauwen of praten
  • breuk of scheur in de prothese
  • pijnlijke plekjes in uw mond
  • een geslonken kaakbot

Een geslonken kaakbot is daarbij te herkennen aan een ingevallen gezicht, mondhoeken die zijn gaan hangen of het verder naar voren staan van uw onderkaak. Dit zijn allemaal vervelende klachten, maar volkomen natuurlijk. Gelukkig biedt rebasing van uw kunstgebit hier de oplossing voor, zodat u niet bezig hoeft te zijn met vervelende kleefpasta’s.

Waarom het onderhouden (rebasen) van uw kunstgebit noodzakelijk is

Het slinken van uw kaken is een natuurlijk proces dat gepaard gaat met leeftijd en het ontbreken van tanden en kiezen in uw mond. Uw kunstgebit kan door het slinken van de kaken losser gaan zitten in uw mond, wat leidt tot vervelende en bovendien onnodige klachten. Rebasing zorgt er in dit geval voor dat uw kunstgebit weer perfect op uw kaak past.

Rebasing bij Royal Tandprothetiek Den Haag

Is uw kunstgebit of partiële prothese toe aan rebasing? Bij Royal Tandprothetiek Den Haag zorgen we ervoor dat u uw prothese na de rebasing dezelfde dag weer retour krijgt. Tevens voeren wij tijdens de rebasing direct een reinigingsbeurt uit, waarbij we uw gebitsprothese polijsten en weer als nieuw laten lijken.

Bij Royal Tandprothetiek Den Haag gebruiken wij de beste technieken om er zeker van te zijn dat uw kunstgebit na rebasing altijd de perfecte pasvorm heeft. Bent u woonachtig in Den Haag, Rijswijk, Delft of omstreken en heeft uw kunstgebit een onderhoudsbeurt nodig? Bij ons kunt u altijd terecht!

Behandelingen
Openingstijden
Contactgegevens

Valeriusstraat 6, Den Haag

2517 HR Den Haag
U bent van harte welkom!

Mail ons

info@royaltandprothetiek.nl

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.

Plan uw intake of stel een vraag