Kunstgebit reparatie

Kunstgebit reparatie

Is uw kunstgebit onverhoopt kapot gegaan? Bij Royal Tandprothetiek Den Haag repareren wij uw kapotte kunstgebit of partiële prothese nog dezelfde dag.

Bovendien reinigen en polijsten wij altijd uw kunstgebit tijdens de reparatie, zodat deze er weer stralend en als nieuw uit ziet.

Wanneer moet uw kunstgebit gerepareerd worden?

Uw kunstgebit kan door verschillende oorzaken kapot gaan, waarbij verschillende problemen kunnen ontstaan. Het is belangrijk om uw kunstgebit in de volgende situaties te laten repareren:

  • Tanden of kiezen uit uw kunstgebit zijn afgebroken
  • U bent tanden of kiezen uit uw kunstgebit verloren
  • Uw kunstgebit heeft afgebroken hoekjes
  • Scheurtjes in uw kunstgebit
  • Een gebroken kunstgebit

Indien uw kunstgebit stuk is, is het belangrijk deze zo snel mogelijk te laten repareren. Een beschadigd kunstgebit kent namelijk vele nadelen, zoals beschadigd tandvlees, lastig eten, praten en lachen. Bovendien kan uw kunstgebit zodanig beschadigd raken dat deze niet meer gerepareerd kan worden en u dus een nieuw kunstgebit moet aanschaffen.

Daarbij is het belangrijk om in het geval van een beschadigd kunstgebit deze niet zelf te repareren, maar de reparatie altijd door een gespecialiseerd tandprotheticus uit te laten voeren. Het zelfstandig repareren van uw kunstgebit kan er namelijk voor zorgen dat deze niet meer gerepareerd kan worden door de tandtechnicus.

Oorzaken voor een stuk kunstgebit

Gebitsprotheses zijn gemaakt van sterk kunsthars, waardoor deze over het algemeen een hele hoop kunnen verduren. Toch kan uw kunstgebit onverwachts beschadigd raken of stuk gaan tijdens het gebruik, net zoals dit het geval is bij echte tanden en kiezen.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u op iets hards bijt, waardoor uw kunstgebit stuk gaat. Daarnaast is het mogelijk dat u uw kunstgebit per ongeluk laat vallen op een harde vloer, waardoor tanden of kiezen breken.

Ook kan uw kunstgebit beschadigd raken als deze niet (meer) goed in uw mond past. Tijdens het kauwen en bijten kunnen dan namelijk scheurtjes en barstjes ontstaan in uw kunstgebit. Een niet goed passend kunstgebit zorgt voor spanning. Daarom is het belangrijk uw kunstgebit regelmatig te laten rebasen.

Mijn kunstgebit is stuk, wat kost de reparatie?

Reparaties van volledige kunstgebitten worden vanuit uw basisverzekering voor 90% vergoed. Houd hierbij wel rekening met het eigen risico van uw zorgverzekering.

Reparaties van partiële protheses worden deels vergoed vanuit uw aanvullende tandartsverzekering. Als u geen aanvullende verzekering heeft, wordt de reparatie in de meeste gevallen dus niet vergoed.

Uw kunstgebit laten repareren bij Royal Tandprothetiek Den Haag

Bent u woonachtig in Den Haag, Rijswijk, Delft of omstreken en heeft u te maken met een beschadigd kunstgebit dat u zo snel mogelijk gerepareerd wilt hebben? Bij Royal Tandprothetiek Den Haag repareren wij uw kapotte kunstgebit of partiële prothese nog dezelfde dag, mits deze voor 10:00 uur ’s ochtends wordt afgeleverd.

Daarbij is de reparatie dezelfde dag nog volbracht, zodat u snel weer met een volledig gerenoveerd en zo goed als nieuw kunstgebit de deur uit gaat.

Behandelingen
Openingstijden
Contactgegevens

Valeriusstraat 6, Den Haag

2517 HR Den Haag
U bent van harte welkom!

Mail ons

info@royaltandprothetiek.nl

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.

Plan uw intake of stel een vraag