Frameprothese

Een frameprothese bij Royal Tandprothetiek Den Haag

Mist u enkele of meerdere tanden en kiezen? Dan biedt de keuze voor een frameprothese hier een oplossing voor. De frameprothese wordt in deze situatie ook wel gezien als alternatief voor een plaatprothese, een implantaat met kroon of een brug.

Met een frameprothese vernieuwt u een gedeelte van uw gebit. Bij Royal Tandprothetiek Den Haag kunt u altijd terecht voor onder andere frameprotheses en volledige gebitsprotheses. Wij bieden persoonlijke zorg op maat en luisteren naar uw wensen. Neem gerust eens contact met ons op.

Wat is een frameprothese?

Een frameprothese is een plaatselijke vervanging voor enkele of meerdere tanden en kiezen. Bijvoorbeeld wanneer u tanden of kiezen bent verloren, of wanneer deze zijn getrokken. Een frameprothese bestaat uit een metalen frame waarop de kunstkiezen en -tanden zijn bevestigd.

De frameprothese kan ook wel worden gezien als een gedeeltelijk kunstgebit. Tevens is op het metalen frame tandvleeskleurig kunsthars aangemaakt, waardoor het bijna niet te onderscheiden is met uw eigen tandvlees. Uiteraard houden wij bij de ontwikkeling van uw frameprothese rekening met de kleur en de stand van uw tanden en kiezen.

De plaatsing van een frameprothese bij Royal Tandprothetiek Den Haag

Wanneer u kiest voor een frameprothese voeren wij de behandeling van A tot Z voor u uit. Doorverwijzing van uw tandarts is hiervoor noodzakelijk. Uw tandarts moet namelijk beoordelen of uw overige tanden en tandwortels gezond genoeg zijn. De plaatsing van uw frameprothese bestaat daarbij uit vijf tot zes zittingen, afhankelijk van de situatie.

De eerste afspraak is een intakegesprek. Hierbij bespreken we wat uw wensen en wat de mogelijkheden zijn. Tevens worden de eerste afdrukken gemaakt voor uw nieuwe frameprothese. Daarbij is het belangrijk een bezoek te brengen aan uw tandarts, zodat deze fossa steuntjes kan slijpen. Tijdens de tweede afspraak nemen we een individuele afdruk van uw gebit.

Vervolgens wordt tijdens een derde afspraak, indien noodzakelijk, uw beet bepaald. Nadat uw wensen omtrent de kleur en de stand van de tanden en kiezen zijn besproken, worden de kunsttanden en -kiezen ontwikkeld.

Tijdens de vierde afspraak komt u langs om uw frameprothese te passen.  Het is mogelijk dat er nog enkele aanpassingen noodzakelijk zijn. Op de vijfde afspraak past u vervolgens de frameprothese inclusief tanden en kiezen. Pas als alles naar wens is leveren wij uw frameprothese af. Dit gebeurt tijdens de zesde afspraak.

Indien nodig of gewenst komt u nog een zevende keer bij ons langs, ter uitvoering van de nazorg omtrent uw nieuwe frameprothese.

Wennen aan een nieuwe frameprothese

Een nieuwe frameprothese is altijd even wennen. Gelukkig is deze periode meestal maar van korte duur. Hierbij kan het zijn dat u last krijgt van zere plekjes in de mond. Indien u uw frameprothese wilt aanpassen kunt u gerust bij ons langskomen.

Bovendien draagt u uw frameprothese alleen overdag. ’s Nachts kunt u deze dus uitdoen waardoor uw mond wat rust krijgt. Ook raden wij aan uw frameprothese uit te doen tijdens het poetsen. Op deze manier kunt u goed overal bij en kunt u de frameprothese apart reinigen.

Hoe lang gaat een frameprothese mee?

Wanneer u uw gebit goed verzorgd, uw frameprothese regelmatig reinigt en vaak draagt, dan gaat deze vele jaren mee. Wel is het wenselijk om uw frameprothese na enkele jaren aan te passen voor een optimale pasvorm. Indien u meer tanden of kiezen verliest is het mogelijk uw frameprothese daarop aan te passen.

Behandelingen
Openingstijden
Contactgegevens

Valeriusstraat 6, Den Haag

2517 HR Den Haag
U bent van harte welkom!

Mail ons

info@royaltandprothetiek.nl

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.

Plan uw intake of stel een vraag