Klikgebit

Een klikgebit bij Royal Tandprothetiek Den Haag

Heeft u te maken met een loszittend kunstgebit, bijvoorbeeld omdat uw kaken zodanig zijn geslonken dat uw gewone prothese geen houvast meer biedt? Of wilt u graag uw eigen vaste tanden behouden? Dan biedt een klikgebit wellicht de uitkomst.

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is feitelijk een uitneembaar kunstgebit dat wordt vastgeklikt op implantaten, ook wel kunstwortels. De implantaten waarop het klikgebit wordt bevestigd zijn van hoogwaardige kwaliteit, veilig en worden met veel succes toegepast in de tandheelkunde. Deze kunstwortels vormen de verankering voor uw klikgebit.

Het klikgebit zit als het ware vastgeklikt in uw mond, waardoor het als uw eigen gebit aanvoelt. Daarbij kan uw klikgebit eenvoudig worden losgehaald en vastgeklikt, zodat u deze zonder problemen kunt reinigen.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is dus ook wel een kunstwortel. Deze kunstwortel bestaat uit een kleine, metalen schroef gemaakt van titanium. De implantaat wordt in uw kaakbot geplaatst en neemt de functie van de tandwortel over.

Wanneer de implantaat geplaatst is, moet deze eerst ingroeien in uw kaakbot. Deze zogeheten ingroeifase duurt ongeveer zes tot twaalf weken. Als de implantaat volledig is ingegroeid kan het klikgebit worden bevestigd. Uiteraard wordt uw kunstgebit tijdens de ingroeifase aangepast, zodat u niet zonder tanden rond hoeft te lopen.

De voor- en nadelen van een klikgebit

Een traditioneel, uitneembaar kunstgebit wordt bevestigd op het mondslijmvlies. Echter, het kaakbot wordt zodoende niet meer belast waardoor deze kan inslinken met als gevolg dat u pijnlijke plekken ervaart op uw tandvlees.

Een klikgebit daarentegen wordt bevestigd middels implantaten, welke de stabiliteit en het behoud van uw kaakbot bevorderen. Hierdoor voorkomt u vervelende klachten zoals een loszittende prothese of pijn.

Bovendien zit een klikgebit altijd stevig in uw mond, ook tijdens het eten. Daarnaast heeft u met een klikgebit aanzienlijk minder last van voedsel dat terecht komt onder de gebitsprothese en is een klikgebit gemakkelijk te reinigen.

Echter, omdat een klikgebit wordt bevestigd op implantaten zijn er mogelijk ook nadelen waar u rekening mee moet houden. Zo zijn implantaten bij een slecht onderhouden gebit gevoelig voor ontstekingen en bestaat een zeer kleine kans dat de implantaten niet goed vastgroeien in uw kaakbot. Maar wees gerust, bij een goed onderhouden gebit komt dit in de praktijk bijna niet voor.

Belangrijk is wel om rondom de implantaten zelf goed te reinigen met de tandenborstel of ragertjes. Daarnaast is een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist ter reiniging van de implantaten zeer belangrijk. Wij adviseren hierbij een bezoek om de 4 tot 6 maanden.

De plaatsing van uw klikgebit bij Royal Tandprothetiek Den Haag

Bij Royal Tandprothetiek Den Haag maken wij gebruik van zeer hoogwaardige materialen en de meeste actuele technieken bij de vervaardiging van uw klikgebit. Bovendien heeft u bij ons rechtstreeks contact met de prothesespecialist, waardoor wij een optimale pasvorm garanderen. Daarbij houden wij altijd rekening met uw persoonlijke wensen zoals de kleur, vorm en stand van de tanden en de aansluiting bij uw gezicht.

De plaatsing van uw klikgebit wordt voorafgegaan door de plaatsing van een implantaat in het kaakbot. Dit is een kleine ingreep welke meestal onder plaatselijke verdoving kan worden volbracht. Indien gewenst, is het ook mogelijk om uw implantaat onder volledige narcose te laten plaatsen. Nadat uw implantaat volledig is ingegroeid kan uw klikgebit worden bevestigd.

Implantaten bij Royal Tandprothetiek Den Haag

  1. Implantaten worden altijd geplaatst door een implantoloog of kaakchirurg.
  2. Na ongeveer 3 maanden bezoekt u de implantoloog of kaakchirurg ter controle.
  3. Indien uw implantaten goed genezen zijn en stabiel in de kaak zitten, komt u met een verwijzing naar tandprotheticus.
  4. Nadat uw prothese door de tandprotheticus is afgeleverd, bezoekt u de implantoloog of kaakchirurg nogmaals ter eindcontrole.

Bent u woonachtig in Den Haag, Rijswijk, Delft of omstreken en wilt u (advies over) een klikgebit? Bij Royal Tandprothethiek Den Haag kunt u altijd terecht voor partiële- en volledige gebitsprothesen.

klikgebit Den Haag
Behandelingen
Openingstijden
Contactgegevens

Valeriusstraat 6, Den Haag

2517 HR Den Haag
U bent van harte welkom!

Mail ons

info@royaltandprothetiek.nl

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.

Plan uw intake of stel een vraag